Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; PasswordHash has a deprecated constructor in /var/www/held-i-lotto.dk/public_html/PasswordHash.php on line 27
Held i Lotto: Bøger om lotto, Lotto systemer osv.: - Omtale i Fyns Amts Avis
 
Lotto systemerKeno systemerBøgerLinksKontaktMin Konto

Historier om Lotto
Fup og svindel
Heldige kartofler
Skyggesiden af lotto
Andre danske hjemmesider
Lotto i andre lande
Omtale i Fyns Amts Avis
'Held i Lotto' i medierne...

Systemer til Onsdags Lotto
Systemer til Onsdags Lotto


Systemer til Lotto
Systemer til Lotto


Held i Lotto
Held i Lotto


Bog: Lotto Systems: 6 Numbers (Engelsk)
Lotto Systems: 6 Numbers (Engelsk)


Lotto Systems (Engelsk)
Lotto Systems (Engelsk)

Omtale i Fyns Amts Avis, 13.10.2009


På sporet af lottomillioner

Peter Bækgaard Madsen bor i Hesselager og kan nu kalde sig forfatter. Datalogistuderende Peter Bækgaard Madsen skriver håndbog for Lotto-spillere

Af Iben Friis Jensen
ibfj@faa.dk

▪HESSELAGER: Nej, Peter Bækgaard Madsen, Klintholm Strand i Hesselager, er ikke selv blevet Lotto-millionær. Endnu. Men han vil gerne hjælpe andre med at forbedre heldet. Derfor har han skrevet bogen »Held i Lotto«, der netop er udkommet på forlaget Books on Demand.
  - Og mit eget held er da blevet væsenligt forbedret. Jeg vinder mere nu end tidligere, siger it-manden, der for fire år siden besluttede at gøre sig klogere og dygtigere inden for sit eget felt og i en alder af godt 40 år lod sig indskrive som studerende på datalogistudiet på Syddansk Universitet. Bogen er hans bacheloropgave.
  - Men hvorfor en bog om lotto?
  - Jeg er fascineret af systemer. Og i løbet af datalogistudiet har jeg beskæftiget mig med Lotto-problemet, siger Peter Bækgaard Madsen og fortæller, hvordan han en morgen for to år siden vågnede fuldstændig klar over, hvad han skulle vie den næste periode af sit liv til: At skrive en bog om Lotto.

Kompliceret sag
  - Men Lotto er et kompliceret matematisk problem, fortsætter han og begynder at opstille tal-rækker, der skal illustrere, hvorfor netop en Lotto-kupon ikke umiddelbart kan regnes ud.
  - Der er for mange taloverlapninger, hævder Peter Bækgaard Madsen, mens han grifler antallet af mulige udfald – et tal, han har i baghovedet – 8.347.680, som divideret med mulige udfald for én række, 136.620, giver nøgletallet 61,1.
  Matematisk set skulle man altså være dækket ind og kunne hæve sin Lotto-gevinst ved at udfylde 61,1 rækker i Lotto. Men det praktiske minimum for at få en gevinst er desværre ikke 62, derimod 251 Lotto-rækker, forklaret ved taloverlapninger, som Peter Bækgaard Madsen har peget på.

Fødselsdagsparadokset
  - Er det ikke sandsynlighedsberegning for nørder?
  - Bogen er skrevet for menigmand, og kapitlet om sandsynlighedsberegning kan man bare springe over. Afsnittet gennemgår sandsynlighedsberegning startende på folkeskoleniveau og op til universitetsniveau, siger han, men har dog effektfuldt anbragt en overskrift, der godt kan pirre nysgerrigheden og vække slumrende matematiske evner: Fødselsdagsparadokset!
  Dette paradoks handler ganske simpelt om, hvor mange mennesker der skal være samlet i et rum, for at der er mere end 50 pct. sandsynlighed for, at to eller flere har fødselsdag samme dag.
  For at gøre det lange kort er tallet 23!
  Så har vi undgået udtryk som indikator stokastisk variabel, der ellers nok kan fyre op under et parforhold!
  Peter Bækgaard Madsen griner, at hans kæreste, der er lægesekretær og bestemt ikke matematiker, dog har fået opsnappet en del af de frække udtryk.
  - Så hvad kan jeg bruge bogen til, hvis jeg ikke er matematiker?
  - Den er ment som en håndbog - en vejledning i, hvordan man bruger sine penge mest effektivt, når man spiller Lotto, siger Peter Bækgaard Madsen, der dog endnu ikke selv har nået et niveau, hvor hans egne spilleudgifter og vinder-indtjening balancerer. Men han er optimist og tror på sit forbedrede held.
  Så han spiller forsat både Lotto og Keno – sidstnævnte har han i øvrigt beregnet til at have 111 gange større chance for milliongevinst end Lotto.

Peter Bækgaard Madsen: Held i Lotto. Forlaget Books on Demand. 140 sider. 229 kr i paperback. Bestilles hos boghandleren eller via links på www.held-i-lotto.dk


Gengivet med tilladelse af Iben Friis Jensen, Fyns Amts Avis.

Trykt i Fyns Amts Avis, tirsdag den 13. oktober 2009, 2. sektion, side 3, Navne-sektionen, link til artikelen i Fyns Amts Avis.

Peter Bækgaard Madsen  -  Haugevænget 16  -  5270 Odense N  -  Mobil: +45 22 66 41 12  - 
© Copyright 2007 - 2021 - Jura - Legal